Nemzeti Dohánybolt

A COOP Szeged Zrt. és a dohányforgalmazás

 

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. Törvény 2. §-a alapján dohányáru kiskereskedelem kizárólag koncessziós szerződés alapján és dohánytermék kiskereskedelmi engedély birtokában végezhető.

Ennek a jogszabálynak történő megfelelés érdekében a COOP Szeged Zrt. több munkavállalója sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság koncessziós szerződéssel történő átengedésére elnevezésű koncessziós pályázaton.

A magánszemélyek vállalták, hogy a koncessziós jog elnyerése esetén a dohánytermék kiskereskedelmet olyan gazdasági társasági formában folytatják, amely társaságban korlátlan felelősséggel vesz részt.

A pályázat sikere a COOP Szeged Zrt. érdekkörébe is tartozott, hiszen a dohánytermékek további forgalmazási lehetőségének jogszabályi úton történő elvételével a COOP Szeged Zrt. jelentős forgalomcsökkenést vélelmezhetett, amely azóta sajnálatosan be is igazolódott.

A dohánytermék vásárláshoz kötődő egyéb termékek elvesztett forgalmának részleges pótlására és a dohányforgalmazás kapcsolt vállalkozáshoz történő terelése érdekében lett létrehozva a Nagy Trafi Coop Bt. és a Puszta Trafik Coop Bt.

Mindezek együttesen determinálták, hogy az alapítandó Bt-k egyik tulajdonosa a COOP Szeged Zrt. legyen.

 

A Nagy Trafi Coop Bt. Felgyőn a 43.sz. Gedahalmi Coop ABC, Öttömösön a 16.sz. Öttömös Coop Abc , Pusztamérgesen pedig a 14.sz. Pusztamérges Coop ABC üzletteréből nyíló helyiségekben üzemeltet dohányboltot.

A pusztamérgesi és a felgyői dohányboltot az ott lévő élelmiszerbolt egyik helyiségéből kialakítva nyitottuk meg 2013. július 1-jével, az öttömösi dohányboltot pedig 2013. szeptember 18-án.

 

A Puszta Trafik Bt. Ópusztaszeren a 380.sz. Ópusztaszer Coop ABC mellett üzemeltet dohányboltot.