Üllés Coop Zrt.

 

 

A COOP Szeged Zrt. meghívásos pályázat keretében, pályázati nyertesként többségi tulajdonrészt vásárolt az akkor üllési székhelyű Üllés-Coop Zrt-ben.

Ennek az akvizíciónak a keretében a COOP Szeged Zrt. a megvásárolt Társaság irányítási pozíciójának tulajdonosává, illetve jogosultjává vált.

Alapítás: Az Üllés-Coop Zrt. 2009. július 31-én, az Üllés és Vidéke Áfész átalakulásával, annak jogutódjaként jött létre. 2010. június 30-al a társaságba olvadt a Bienes-Coop Kft., amely korábban vagyonhasznosító tevékenységet folytatott. 
A tevékenység megkezdése: 2009. július 31. 
Tevékenységei: Egyéb gép, tárgyi eszköz kölcsönzése, franchise rendszer keretében bérbeadással működő élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelem szervezése és ingatlan-bérbeadás.
Működési terület: Üllés, Rúzsa, Öttömös, Pusztamérges, Forráskút

A COOP Szeged Zrt. az irányítás megszerzését követően a működési struktúrát átalakította. A hatékonyság javítása érdekében a Társaságot egy személyben a vezérigazgató irányítja és a működéséhez szükséges további irányítási feladatok is a COOP Szeged Zrt-hez lettek delegálva.

Az anyavállalat célja volt, hogy a bérbe adott üzletek egy részét ő maga vegye bérbe. Ily módon a saját áruházainál megszokott színvonalú működést tudja biztosítani az átvett áruházak szolgáltatásaiban is. Az új tulajdonos a kiskereskedelem fejlesztését is megvalósította az átvett áruházakban.

A COOP Szeged Zrt. az Üllés-Coop Zrt. többséget biztosító részvényeinek megszerzésével és a szintén nemrégen megvásárolt Köröstorok COOP Zrt-vel együtt megerősíti, stabilizálja a COOP Csoportban elfoglalt helyét, mind vagyonát, mind gazdasági súlyát tekintve. 

A többségi tulajdonos a 2012-2013. években az Üllés-Coop Zrt-től bérbevett áruházaiban is bevezette a COOP Szeged Zrt. áruházaiban már megszokott színvonalú szolgáltatásokat. Így pl. a gyors bankkártyás fizetés lehetőségét, a törzsvásárlóink kártyahasználatát, a törzsvásárlói és a havi rendszerességgel bonyolított egyéb akcióinkat. A hangsúly minden esetben a vásárlóközpontú kiszolgálásra a vevői elégedettségnövelésre helyeződik át. 

Így például az áruházak áruválasztékát és áruellátását a vásárlók igényeihez alakítottuk. A működés során meg kívánunk felelni vásárlóink - azon belül főként törzsvásárlóink - mennyiségi és minőségi elvárásainak beleértve áruházaink nyitvatartási idejét is. 
A működés folyamán biztosítjuk a vásárlók által kedvelt COOP standardokat is.

  

Az Üllés-Coop Zrt. alábbi ingatlanait a Coop Szeged Zrt a bérbevételt követően a hagyományos szegedi terület és a csongrádi hálózat áruházaival együtt a Coop standardok szerint működteti:

  • 13. sz. Üllés Coop ABC    Üllés, Piac u. 2.
  • 14. sz. Pusztamérges Coop ABC    Pusztamérges, Szent Istán u. 17.
  • 15. sz. Ruzsa coop ABC    Ruzsa, Alkotmány tér 6.
  • 16. sz. Öttömös Coop ABC Öttömös, Ruzsai út 1.