Az Energiatudatos Vállalat


Örömmel és büszkeséggel tájékoztatjuk Partnereinket, hogy a  2012-ben elnyerte az Energiatudatos Vállalat címet. A címet a Virtuális Erőmű Programmal szorosan együttműködő, a hazai vállalkozások energiahatékonyságának előmozdítását célzó Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Bíráló Bizottsága ítélte oda társaságunknak - a bizottság tagjai között megtalálható az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és több, nagyhírű műszaki-gazdaságtudományi egyetem képviselői.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a csatlakozó vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit.

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként Társaságunk nagy hangsúlyt helyez az energiahatékony működésre. Energiatudatos vállalatként kiemelt figyelmet fordítunk a hatékony energiafelhasználásra, amellyel nem csak saját költségeinket csökkentjük, de a jövő nemzedékei számára teremtünk élhetőbb környezetet.

A program keretében az előttünk álló évre az alábbi vállalásokat tettük:

1: A vállalat stratégiáját megfogalmazó dokumentumokban az energiahatékonyság javítását a versenyképesség és a hatékonyság növelés egyik eszközeként jelenítjük meg. Ennek alapján a vállalati kultúránkban, vezetési gyakorlatunkban az energiahatékonyság nem egyedi költségcsökkentési akcióként, hanem folyamatos fejlődésre vonatkozó elkötelezettségként jelenik meg.

2: Az energiahatékonyságot növelő döntéseinket valós tényekre alapozzuk. Ennek érdekében Vállalatunk képes az egyes költséghelyek energia fogyasztásának külön-külön történő mérésére, az ehhez szükséges mérőberendezések pedig rendszeresen ellenőrizve és karbantartva vannak.

3: Az elmúlt egy évben vállalatunk részére készült egy egyszerűsített energetikai audit, a Get-Energy Magyarország Kft. által, amelyben az energiaszámlákból és szerződésekből kimutatott, kisebb beruházásokkal, illetve beruházás nélkül végrehajtható energia hatékonyság növelő javaslatok összesítését tartalmazta. Készíttettünk továbbá energia audit tanulmányt a szervezet főbb telephelyeiről, létesítményeiről, amely ezek műszaki állapotának felmérésére, illetve energia hatékonyabb működtetésére tett javaslatok jelentésbe foglalására irányult.

4: A kitűzött energiahatékonysági célok az éves üzleti tervünkben kerülnek elfogadásra, ezek rangsorolásában a megtérülés számítás is nagy szerepet játszik.

Szeged, 2012. március 13.