Köröstorok Coop Zrt.

 

A COOP Szeged Zrt. egy meghívásos pályázat keretében többségi tulajdonrészt vásárolt a csongrádi székhelyű KÖRÖSTOROK COOP Zrt-ben.

Ennek az akvizíciónak a keretében a COOP Szeged Zrt. a megvásárolt Társaság irányítási pozíciójának tulajdonosává, illetve jogosultjává vált.

Alapítás: 2005. november 30-án, a Csongrádi Köröstorok Kft. átalakításával jött létre.
A tevékenység megkezdése: 2006. január 14.
Fő tevékenysége: Ingatlan-bérbeadás.
Működési terület: Csongrád, Csongrád-Bokros, Csanytelek, Felgyő, Tömörkény.

A tulajdonszerzéssel a COOP Szeged Zrt. a KÖRÖSTOROK COOP Zrt-vel együtt megerősíteni, stabilizálni kívánta a COOP Csoportban elfoglalt helyét, mind vagyonát, mind gazdasági súlyát tekintve.

A COOP Szeged Zrt. célja volt az irányítás megszerzését követően a működés stabilizálása, a saját áruházainál megszokott színvonalú működés biztosítása. Az új tulajdonos elsősorban a kiskereskedelem fejlesztését tervezi, ezzel együtt azonban a nem túl távoli cél a Társaság cégjogi integrálása a COOP Szeged Zrt-be. A tevékenység hosszútávon, hatékonyabb formában csakis ezzel az irányítás-átrendezéssel valósítható meg.
A többségi tulajdonos a COOP Csoportban elindult boltmegújítást 2012. év végéig minden áruházban megvalósította. A boltmegújítás az áruházak külső belső képének változtatásán túlmenően új szolgáltatások megjelenését biztosította, amely jelentős szolgáltatásbeli színvonal növekedést is jelentett. Így pl. a gyors bankkártyás fizetés érdekében magasabb sávszélességű internet elérését biztosítottuk, a törzsvásárlóink kártyahasználatát az eddigieknél jobban támogatjuk, nagyobb hatékonysággal szervezzük a törzsvásárlói és a havi rendszerességgel bonyolított egyéb akcióinkat. A hangsúly minden esetben a vásárlóközpontú kiszolgálásra, a vevői elégedettségnövelésre helyeződik át.
Így például az áruházak áruválasztékát és áruellátását a vásárlók igényeihez alakítottuk. Több áruházban megteremtettük a feltételeit a tőkehús, előhűtött baromfi és zöldség-gyümölcs értékesítésének. A működés során meg kívánunk felelni vásárlóink - azon belül főként törzsvásárlóink - mennyiségi és minőségi elvárásainak, beleértve áruházaink nyitvatartási idejét is.
A működés folyamán biztosítjuk a vásárlók által kedvelt COOP standardokat is.

A működés racionalizálása érdekében 2013. január óta a Köröstorok Coop Zrt élelmiszeráruházait a többségi tulajdonos Coop Szeged Zrt bérbe vette, így ma már élelmiszer kereskedelmi tevékenységet nem a Zrt folytat. A Coop Szeged Zrt a hagyomámyosan szegedi területen lévő áruházaival együtt, az ott megszokott színvonalon működteti a csongrádi hálózat áruházait is, természetesen a Coop Üzletlánc standardjai szerint.

 

 


6721 Szeged, Szent István tér 16.
Telefon: +36-62/482-182, Fax: +36-62/425-947
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Köröstorok COOP Zrt. alábbi ingatlanait a Coop Szeged Zrt már bérbe vette, és a hagyományos szegedi terület és az Üllési hálózat áruházaival együtt, a Coop standardok szerint működteti:

  •  31.sz. Bökény COOP Szuper Áruház 6640 Csongrád, Muskátli u. 1.
  • 33.sz. Bokros COOP ABC  6648 Csongrád-Bokros Bokros u. 32.sz.
  • 43.sz Gedahalmi COOP ABC 6645 Felgyő Templom u. 2. sz.
  • 47.sz. Központi COOP ABC 6647 Csanytelek Radnóti u. 14. sz.
  • 53.sz. Tömörkény COOP ABC 6646 Tömörkény Kossuth u. 109.sz.
  • 57.sz. Csanytelek COOP ABC 6647 Csanytelek Kossuth u. 36. sz.
  • 59.sz. Budai COOP ABC 6640 Csongrád Budai Nagy Antal u. 30. sz.